FAQ

Έχετε απορίες?
Εδώ απαντούμε στις πιο
συχνές σας ερωτήσεις.

Επιλέξτε την ερώτηση, για να εμφανιστεί η απάντηση.

+Η εταιρία σας είναι στην Πάτρα και εγώ βρίσκομαι σε άλλη πόλη. Μπορείτε να αναλάβετε την δημιουργία της ιστοσελίδας μου;

Φυσικά. Η φύση της δουλειά μας είναι τέτοια, που μπορεί να πραγματωθεί μια άριστη συνεργασία χωρίς να υπάρξει καμία φυσική επαφή μεταξύ μας. Το Διαδίκτυο παρέχει σε όλους μας απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας, τις οποίες αξιοποιούμε στο έπακρο.

Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή με email και θα σας εξηγήσουμε όλη την διαδικασία.

+Δεν βρίσκω πουθενά τιμές για τις υπηρεσίες που παρέχετε. Υπάρχει κάποιος λόγος;

Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Κανένα project δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο. Για παράδειγμα, δύο ιστότοποι εταιριών που δραστηριοποιούνται στον ίδιο επιχειρηματικό κλάδο δεν σημαίνει ότι είναι ίδιοι. Ο κάθε πελάτης έχει τις δικές του μοναδικές ανάγκες και επιθυμίες, ιδιαίτερες εικαστικές προτιμήσεις, διαφορετικό περιεχόμενο κ.λπ. Κατά συνέπεια κάθε project, είτε web είτε graphic, είναι μοναδικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από κάθε σωστή εταιρία παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου.

Για τον λόγο αυτό η PixelDraw Web & Graphics δεν παρέχει έτοιμα προκατασκευασμένα πακέτα. Δεν θεωρούμε απαραίτητα κακή μια τέτοια τακτική, η οποία ακολουθείται από πολλές εταιρίες του χώρου, μιας και ο λόγος της ύπαρξής της είναι ο περιορισμός του κόστους. Η εμπειρία μας στον χώρο αυτό ωστόσο, μας έχει δείξει ότι τέτοιες επιλογές, που δεν αποτελούν προϊόν ενδελεχούς ανάλυσης των αναγκών του εκάστοτε πελάτη, συνήθως δεν φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας και αφού αναλύσουμε τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες σας, θα είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη και χωρίς κρυφές χρεώσεις οικονομική προσφορά.

+Αναλαμβάνετε τον επανασχεδιασμό ιστοσελίδας που δεν έχει κατασκευαστεί από την δική σας εταιρία;

Μπορούμε να αναλάβουμε να τροποποιήσουμε ιστοσελίδες που είναι κατασκευασμένες από άλλες εταιρίες, τόσο στο εικαστικό όσο και στο λειτουργικό κομμάτι. Αυτή είναι όμως μια πρακτική που δεν συνιστούμε και κατά συνέπεια προσπαθούμε να αποφεύγουμε.

Ο λόγος είναι απλός. Κάθε εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων δημιουργεί -ή τουλάχιστον θα πρέπει να δημιουργεί- την ιστοσελίδα του κάθε της πελάτη κατόπιν πλήρους συννενόησης μαζί του και ανάλυσης από μέρους της όλων των στοιχείων του project. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι κάθε εταιρία εξάγει ένα συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιάζει και υλοποιεί με βάση αυτό.

Το να ζητηθεί συνεπώς από την εταιρία μας να προβεί σε τροποποιήσεις/αλλαγές/προσθαφαιρέσεις στοιχείων ενός πλάνου που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, είναι καταρχάς λάθος προσέγγιση. Ακόμα και αν καταφέρουμε να «αποκρυπτογραφήσουμε» -με την δική σας αμέριστη συμβολή- πλήρως το αρχικό πλάνο, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι αντίστοιχο με αυτό που η PixelDraw θα σας παρέδιδε αν ξεκινούσαμε εκ νέου την σχεδίαση & κατασκευή του website σας. Και με το χρονικό αλλά και το οικονομικό βάρος ενός επανασχεδιασμού, σε πολλές περιπτώσεις να προσεγγίζει αυτά ενός νέου project.

+Εκτός από το κόστος κατασκευής της ιστοσελίδας μου, υπάρχει άλλο κόστος;

Η απάντηση είναι ναι. Εκτός από το κόστος σχεδίασης & κατασκευής της ιστοσελίδας υπάρχουν και κάποιες άλλες χρεώσεις.

Πάγια χρέωση αποτελεί η κατοχύρωση και η ανανέωση του ονόματος χώρου (domain name) της ιστοσελίδας. Η χρέωση αυτή είναι ανάλογη της κατάληξης του domain name -βλ. .gr, .com, .eu κ.α.- και της διάρκειας κατοχύρωσής του.

Για παράδειγμα το κόστος κατοχύρωσης ενός domain name με κατάληξη .gr ανέρχεται στα 50 ευρώ για δύο χρόνια. Μετά από αυτό το διάστημα η διετής ανανέωσή του κοστίζει 40 ευρώ.

Μια δεύτερη πάγια χρέωση είναι η φιλοξενία του ιστότοπου (web hosting) σε διακομιστή (server). Η χρονική της ισχύς είναι ετήσια και διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του ιστότοπου.

Μια τρίτη πάγια χρέωση είναι η αγορά και σύνδεση πιστοποιητικού ασφαλείας SSL στον ιστότοπο. Η χρονική ισχύς μπορεί να είναι είτε ετήσια, είτε διετής και το κόστος κυμαίνεται ανάλογα με την χρονική αυτή ισχύ και το επιλεγόμενο από τον πελάτη είδος πιστοποιητικού. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την ιστοσελίδα Πιστοποιητικά Ασφαλείας SSL.

Μια τελευταία πάγια χρέωση είναι αυτή της υπηρεσίας Τεχνικής Υποστήριξης & Αναβάθμισης του ιστοτόπου. Αφορά τον τακτικό έλεγχο της ορθής λειτουργίας του, της ασφάλειάς του, όπως επίσης και της δημιουργίας και αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας (backup) σε τακτική βάση, της εγκατάστασης των απαραίτητων ενημερώσεων (updates) και της καταγραφής στατιστικών στοιχείων κίνησης δεδομένων (data traffic). Aνά τετράμηνο σας αποστέλλουμε ηλεκτρονικά την αναλυτική αναφοράς μας με τα αποτελεσμάτα των παραπάνω ενεργειών. Η χρονική ισχύς της υπηρεσίας είναι ετήσια και το κόστος της είναι €100. Δεν αφορά νέες εικαστικές και λειτουργικές παρεμβάσεις, ούτε εργασίες διαχείρισης του περιεχομένου του ιστότοπου. Η υπηρεσία αυτή δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο οφείλουμε να τονίσουμε την πρακτική της σημασία, η οποία πέραν των προαναφερθέντων σημείων έγκειται και στο ότι οποιοδήποτε πρόβλημα τεχνικής φύσης και αν ανακύψει κατά τη διάρκεια της χρονικής της ισχύος λύνεται όσο το δυνατόν αμεσότερα και δίχως καμία επιπλέον χρέωση. Στην περίπτωση μη ενεργοποίησης από μέρους σας της συγκεκριμένης υπηρεσίας, το πρόβλημα αξιολογείται, γίνεται εκτίμηση κόστους την οποία σας επικοινωνούμε και εφόσον την αποδεχθείτε προχωράμε στην επίλυσή του.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

+Πόσο καιρό χρειάζεστε για να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα μου;

Η διάρκεια σχεδίασης και υλοποίησης ενός web project εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως π.χ. από την πολυπλοκότητα και τον όγκο των δεδομένων του (data), από τις απαιτήσεις του project, από τις επιθυμίες του πελάτη, από τον χρόνο συγκέντρωσης και παράδωσης του υλικού κ.α. Ενδεικτικά, ένα website εταιρικής παρουσίασης μπορεί να ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών, αν και εφόσον όλες οι συνθήκες για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι καλυμένες.

+Πόσο καιρό χρειάζεστε για να δημιουργήσετε την εταιρική μου ταυτότητα;

Η διάρκεια της δημιουργίας ενός graphic project και γενικότερα της σχεδίασης μιας εταιρικής ταυτότητας εξαρτάται, όπως και στην περίπτωση ενός web project, από πολλούς παράγοντες και σχεδόν πάντα διαφέρει από project σε project. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να εξαχθεί ένας μέσος ενδεικτικός χρόνος και κάθε project εκτιμάται χρονικά με μοναδικό τρόπο.

+Μπορείτε να μου περιγράψετε την διαδικασία κατασκευής μιας ιστοσελίδας ή/και σχεδίασης εταιρικής ταυτότητας από την εταιρία σας, από την αρχή ως το τέλος και τι χρειάζεστε από εμένα;

Για την αναλυτική διαδικασία σχεδίασης & υλοποίησης ενός web ή/και graphic porject, καθώς και για τις απαιτήσεις μας και τις υποχρεώσεις μας προς εσάς διαβάστε την πολιτική συνεργασίας μας.

+Θα έχω την δυνατότητα να διαχειρίζομαι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μου μόνος μου και αν ναι θα χρειαστώ ιδιαίτερες γνώσεις;

Η PixelDraw σας παρέχει την επιλογή -αν αυτό επιθυμείτε- να διαχειρίζεστε το περιεχόμενο του ιστοτόπου σας μέσω ενσωματωμένου Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS). Σας εκπαιδεύει σε αυτό, ώστε να είστε σε θέση να μπορείτε να κάνετε αλλαγές/προσθαφαιρέσεις στο περιεχόμενό του -βλ. κείμενα, φωτογραφίες, video κ.λ.π.- εύκολα και γρήγορα. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις από μέρους σας -πέραν των βασικών γνώσεων χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή- καθώς θα σας εφοδιάσουμε εμείς με όλες τις απαραίτητες γνώσεις κατά την διάρκεια της(-ων) εκπαιδευτικής(-ων) συνεδρίας(-ών).

Η PixelDraw παρέχει στους πελάτες της δίωρη δωρεάν εκπαίδευση στα διαχειριστικά panels των ιστοσελίδων που κατασκευάζει -2 δίωρες στην περίπτωση e-shop. Οποιαδήποτε ανάγκη εκ μέρους σας για περαιτέρω παροχή εκπαίδευσης ενέχει κόστος €25/ώρα.

+Μπορείτε να αναλάβετε εσείς την ανανέωση περιεχομένου της ιστοσελίδας μου;

Στην περίπτωση που, για τον οποιονδήποτε δικό σας λόγο, δεν επιθυμείτε να διαχειρίζεστε εσείς το περιεχόμενο της, μπορούμε να αναλάβουμε εμείς την διαχείρισή της. Το κόστος διαχείρισης υπολογίζεται κατόπιν ανάλυσης των δεδομένων σας.

+Θα μπορώ να βλέπω στατιστικά επισκεψιμότητας για την ιστοσελίδα που θα μου κατασκευάσετε;

Η απάντηση είναι ναι. Η PixelDraw με την ανάληψη κάθε νέου web project φροντίζει να διασυνδέσει τον ιστότοπο με online πλατφόρμες ευρετηριοποίησης (indexing) και στατιστικής ανάλυσης επισκεψιμότητας (google analytics).

Τα στοιχεία επισκεψιμότητας μέσω του Google Analytics θα είναι άμεσα προσβάσιμα και διαχειρίσιμα από εσάς, μέσω του περιβάλλοντος της κονσόλας που παρέχει η Google στους έχοντες λογαριασμό (Google Account).

Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται στις πλατφόρμες ευρετηριοποίησης, αλλά και τα στοιχεία κίνησης δεδομένων (data traffic) που συγκεντρώνονται από τον ίδιο τον server που φιλοξενεί το website σας, μπορούν να συλλεχθούν, να αναλυθούν και να σας αποσταλλούν από εμάς, ανά τετράμηνο, στην περίπτωση που έχετε επιλέξει την ετήσια υπηρεσία Τεχνικής Υποστήριξης & Αναβάθμισης ιστοτόπου.

+Μπορείτε να μου παρέχετε υπηρεσίες φιλοξενίας για ιστοσελίδα που μου έχει κατασκευάσει άλλη εταιρία;

Η πολιτική της εταιρίας μας είναι να φιλοξενεί στους servers με τους οποίους συνεργάζεται, τις ιστοσελίδες που η ίδια κατασκευάζει μιας και θεωρούμε ότι αυτό είναι το πιο σωστό τόσο από άποψης δεοντολογίας όσο και λειτουργικότητας. Ωστόσο στην περίπτωση που η εταιρία που κατασκεύασε την ιστοσελίδα σας δεν παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας ή αν δεν είστε ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που παρέχει, μπορούμε να φιλοξενήσουμε εμείς την ιστοσελίδα σας στο κατάλληλο για αυτήν web hosting plan που προσφέρουμε.

+Πόσους και ποιάς μορφής λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (E-mail accounts) μπορώ να έχω μαζί με την ιστοσελίδα μου;

Ο αριθμός των λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και το μέγεθός τους εξαρτώνται αποκλειστικά από την επιλογή του πακέτου φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας, η οποία καθορίζεται από τις ανάγκες υποστήριξής της. Ο κάθε email account αποτελείται από το όνομα που εσείς επιλέγετε και από την κατάληξή του που είναι το domain name. Για παράδειγμα μια ιστοσελίδα με domain name example.gr θα μπορεί να φιλοξενεί email μορφής onoma@example.gr Ο ελάχιστος διαθέσιμος χώρος για κάθε email account έχει οριστεί στα 300MB και ο μέγιστος περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τον συνολικά διαθέσιμο χώρου του πακέτου φιλοξενίας.